Cracking Bank Interview Questions with Answers Set-1

    Cracking Bank Interview Questions with Answers Set-1
    Cracking Bank Interview Questions with Answers Set-1:
    Dear Readers, Here we have given the list of important Bank Interview Questions fromBanking History, Candidates can use these questions for the preparation. More questions will be updated soon.


    1). Which is the first bank in India
    Answer:Bank of Hindustan

    2). Which is the first bank managed by Indians?
    Answer:Oudh Commercial Bank

    3). Which is the first bank started with Indian capital (Indian owned bank)?
    Answer:Punjab National Bank

    4). Which is the first foreign bank in India?
    Answer:HSBC

    5). Which is the first bank to get ISO certificate?
    Answer:Canara Bank

    6). Which is the first bank in India to start its branches outside India?
    Answer:Bank of India

    7). Which is the first bank in India to introduce ATM?
    Answer:HSBC Bank

    8). Which is the oldest Public Sector Bank in India?
    Answer:Allahabad Bank

    9). Which is the paper used for making Indian Currency?
    Answer:Rag

    10). The currency of IMF is known as?
    Answer:Special Drawing Rights (SDR)

    11). Which is known as Artificial currency or Paper Gold?
    Answer:SDR

    12). Which is the largest Public Sector Bank in India?
    Answer:State Bank of India

    13). What was the old name of State Bank of India?
    Answer:Imperial Bank of India

    14). Which bank has the most branches in India?
    Answer:State Bank of India

    15). Which committee recommended the function of State Bank of India?
    Answer:Gorwala Committee
      
    For More Bank Interview Materials- Check Below:
    Online Mock Tests 2019: