Current Affairs 2015- Multiple Choice Questions Set-1

Current Affairs 2015- Multiple Choice Questions
Current Affairs 2015- Multiple Choice Questions Set-1:
Set of Multiple Choice Questions and answers from the Current Affairs 2015 were listed below, which was most useful for the candidates those who are preparing for the banking and all competitive exams.


1).Which among the following is NOT true about 35th National Games?

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
a)   Goodwill Ambassador: Sachin Tendulkar
b)   Total Number of Venues: 29
c)   Host State: Kerala
d)   Mascot: Shera


2).Name the Indian Scientist, who joined as a full time-member of NITI Aayog?
a)   Vaishali Dhar
b)   Vijay Kumar Saraswat
c)   Siddharth Pandey
d)   Sagar Singh


3).Which country has recently tested Raad Missile?
a)   Japan
b)   Sri Lanka
c)   Pakistan
d)   Russia


4).With which of the following company, SBI has joined hands for payment bank license?
a)   Reliance
b)   TATA
c)   Airtel
d)   IDEA


5).The satellite named, Fajr (Dawn) was launched by which country?
a)   Iran
b)   China
c)   Iraq
d)   Russia


6).Where does the Water Conference-2015 was held?
a)   Delhi
b)   Guwahati
c)   Bhopal
d)   Indore


7).Indian Coast Guard has recently Inducted High Speed-Patrolling Ship named as_______.
a)   Amogh
b)   Amar
c)   Akbar
d)   Amith


8).Sukanya Samridhi Yojna under Beti Bachao Beti Padhao enables a girl child below_____ years to open account in post offices and in the banks?
a)   16
b)   14
c)   12
d)   10


9).What is the name of the programme that was launched by Uttarakhand to develop the tourism in the state?
a)   Chardham Darshan
b)   Dev Darshan
c)   Himalaya Darshan
d)   Dev Bhoomi Darshan


10).Name the committee which was formed for Electricity Amendment bill 2014?
a)   Verma Committee
b)   Gupta Committee
c)   Rathi Committee
d)   Somaiya Committee


11).For which album, Ricky Kej has won Grammy Award?
a)   Song of Indians
b)   Winds of Samsara
c)   Songs of India
d)   With love from India


12).In which state India’s largest solar park was yet to be launched?
a)   West Bengal
b)   Rajasthan
c)   Andhra Pradesh
d)   Gujarat


13).Who is the winner of Yash Bharti Samman 2015?
a)   Vinod Mehta
b)   Vinod Dua
c)   Shashi Taroor
d)   Chetan Bhagat


14).Among the following country, which has emerged as the largest source of FDI into India in 2013-14?
a)   Singapore
b)   Malaysia
c)   Japan
d)   Russia


15).Who is the new President of Italy?
a)   Carlo Mattarella
b)   Carlo Azeglio Ciampi
c)   Sergio Mattarella
d)   Giorgio Napolitano


Answers:                                 
1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). a)   6). b)   7). a)   8). d)   9). c)   10). d) 11). b) 12). b)
13). a) 14). a) 15). c)  

People Also Visited:

List of Latest Abbreviations 2015



/ 5. Reviews