Current Affairs and GK question Updates-10th Oct 2014 | IBPS Po Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-10th Oct 2014 | IBPS PO Exam Preparation:         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India is planning mutual cooperation in pilgrimage tourism with which country?
    a)   Bangladesh
    b)   China
    c)   Bhutan
    d)   Nepal


    2).Which of the following state is working to secure World Bank funds for the state’s Buddhist Circuit?
    a)   Bihar
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Punjab
    d)   Andhra Pradesh


    3).55th Subroto Cup football tournament for women under 17 titles was won by which state?
    a)   Haryana
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Assam


    4).What is the theme of International Day of the Girl Child 2014?
    a)   Girls are the future of India
    b)   Empowering the security of girl child
    c)   Empowering Adolescent girls: Ending the cycle of violence
    d)   Save Girls


    5).To suggests ways to decongest the roads of New Delhi, how many members committee has been formed?
    a)   Eight
    b)   Nine
    c)   Ten
    d)   Eleven


    6).Under Saansad Adarsh Gram Yojana, every MP will take responsibility to develop physical and institutional infrastructure in three village with in?
    a)   2016
    b)   2017
    c)   2018
    d)   2019


    7).Which of the following company has won 3200 cr rupees tax dispute case in India?
    a)   Reliance
    b)   Vodafone
    c)   Aircel
    d)   Airtel


    8).What is the name of the pro-democracy protest that held in Hong Kong?
    a)   Green Revolution
    b)   Cloud Revolution
    c)   Umbrella Revolution
    d)   Red Revolution


    9).International Day of the Girl Child is observed on?
    a)   9thOctober
    b)   10thOctober
    c)   11thOctober
    d)   12thOctober


    10).Indian has signed a financial partnership with______ to strengthen links between the financial services industries?
    a)   UK
    b)   Japan
    c)   USA
    d)   Germany

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). b)   8). c)   9). c)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: