Current Affairs and GK question Updates | 10th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 10th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Between which of the following countries does the Minsk agreement has signed recently?
    a)   Ukraine and Kazakhstan
    b)   Russia and Kazakhstan
    c)   Ukraine and Pro-Russian rebels
    d)   Russia and Ukraine
    2).What is the range of just successfully tested nuclear-capable Agni-I missile?
    a)   800 to 1100 km
    b)   700 to 1250 km
    c)   900 to 1300 km
    d)   950 to 1250 km
    3).Which state high court has stopped discrimination on the basis of caste in cremation at various crematoriums?
    a)   West Bengal
    b)   Gujarat
    c)   Assam
    d)   Rajasthan
    4).Cabinet Committee on Economic Affairs has approved stake sale in_____, recently?
    a)   CIL, ONGC and NHPC
    b)   NTPC, ONGC and NHPC
    c)   SAIL, ONGC and NTPC
    d)   BCCI, ONGC and NHPC
    5).Which organization has decided to give $50 Million to fight Ebola epidemic?
    a)   WHO
    b)   Gates Foundation
    c)   Obama Trust
    d)   G-6
    6).American actor Richard Kiel, was famous for his roles in?
    a)   Spider Man Movies
    b)   Super Man Movies
    c)   James Bond Movies
    d)   Iron Man Movies
    7).Which Indian state has highest percentage of hired workers in India as per 6th Economic Census?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Bihar
    c)   Arunachal Pradesh
    d)   West Bengal
    8).India and Bangladesh have signed a MOU over?
    a)   Defense
    b)   Fishing
    c)   Textiles
    d)   Traditional Medicines
    9).Which is the largest state to recognize transgender as third gender?
    a)   Sikkim
    b)   Bihar
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat
    10).Which country has requested access to Maldives high sea?
    a)   Sri Lanka
    b)   India
    c)   Bangladesh
    d)   China
    Answers:
    1). c)   2). b)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). c)   8). d)   9). b)   10). a)



    / 5. Reviews