Current Affairs and GK question Updates-11th Oct 2014 | IBPS PO Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-11th Oct 2014 | IBPS Exam Preparation:    
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the name of the India’s Arctic research station?
    a)   Hindgiri
    b)   Indian Bricks
    c)   Himadri
    d)   Indian Arc


    2)._______ has deployed army trainers to help Kurdish fighters?
    a)   China
    b)   UK
    c)   USA
    d)   Russia


    3).How many teams are taking part in ISL 2014?
    a)   Eight
    b)   Nine
    c)   Ten
    d)   Eleven


    4).Free Cancer treatment was planned to provide in which of the state?
    a)   Kerala
    b)   Punjab
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat


    5).Pranab Mukherjee has become the first Indian President to visit?
    a)   Iran
    b)   Norway
    c)   Japan
    d)   Iceland


    6).Which is the Largest Innovative Technology Show in West Asia Region?
    a)   West to East Tech
    b)   Tech Asia
    c)   Asia Tech
    d)   GITEX Technology


    7).Bolivia’s President Election was won by?
    a)   Evo Legora
    b)   Eduardo Rodriguez
    c)   Carlos Mesa
    d)   Evo Morales


    8).Which of the two countries has co-organized for the one-day conference for the rebuilding of Gaza?
    a)   Germany and Norway
    b)   Norway and USA
    c)   Egypt and Norway
    d)   Germany and Egypt


    9).Which is the India’s semi high speed train that runs between Delhi and Agra at the speed of 160 kmph?
    a)   Air Taj Express
    b)   Pawan Express
    c)   Gatimaan Express
    d)   New Taj Express


    10).Kerala has started a project to provide free treatment to cancer patient under the name of?
    a)   Eila
    b)   Sukrutham
    c)   Cancer Free India
    d)   Cure Cancer

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). a)   5). b)   6). d)   7). d)   8). c)   9). c)   10). b)

    / 5. Reviews