Current Affairs and GK question Updates | 11th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 11th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Jitendra Chandra Paul, who was died, recently was a famous?
    a)   Hindi Writer
    b)   Freedom Fighter and Journalist
    c)   Old Judo Guru
    d)   Cricketer
    2).Which of the following sports has the form of Optimist Dinghy?
    a)   Sailing
    b)   Wresting
    c)   Tennis
    d)   Judo
    3).2nd World Reconstruction Conference was held at?
    a)   Paris
    b)   Washington
    c)   New York
    d)   London
    4).Visa of Taslima Nasreen was extended by one year by?
    a)   Russia
    b)   Canada
    c)   USA
    d)   India
    5).For Excellence in Public Health, WHO honored?
    a)   Bangladesh and Sri Lanka
    b)   Nigeria and Timor-Leste
    c)   Bangladesh and Timor-Leste
    d)   Bangladesh
    6).Six-member committee to facilitate systemic, scientific and planned utilization of mineral resources was formed at?
    a)   Gujarat
    b)   Jammu and Kashmir
    c)   Meghalaya
    d)   Goa
    7).Davis Cup Commitment Award will be received by?
    a)   Mahesh Bhupati
    b)   Leander Pace
    c)   Sania Mirza
    d)   Rohan Bopanna
    8).Asian Development Bank has agreed to give $150-million loan to help in building transmission lines to?
    a)   Rajasthan
    b)   Jammu& Kashmir
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra
    9).G-20 Nations summit 2014 was held at?
    a)   Berlin
    b)   Melbourne
    c)   Hamburg
    d)   Shanghai
    10).Who is the new Executive director of World Bank?
    a)   Ravi Sinha
    b)   Anand Mahenduru
    c)   Subhash Chandra Garg
    d)   Vivek Goel
    Answers:
    1). b)   2). a)   3). b)   4). d)   5). c)   6). c)   7). d)   8). a)   9). b)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: