Current Affairs and GK question Updates | 12th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 12th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1). The India who has been awarded with the prestigious Fields Medal at the International Mathematical Union International Congress of the Mathematicians in Seoul?
    a)   Ramesh Power
    b)   Manjul Bhargava
    c)   Smrati Das
    d)   Harsh Gujaral
    2). As per economic survey which states has the maximum number of employees?
    a)   Maharashtra
    b)   Delhi
    c)   Uttra Pradesh
    d)   Gujarat
    3). The Village where a human skull with copper related to Harappan culture has been discovered in UP?
    a)   Nagla
    b)   Chandayan
    c)   Basta
    d)   Prithvipur
    4) Sir Peter Geoffrey Hall, who had died recently, was a famous?
    a)   NBA legend
    b)   Nobel prize winner
    c)   Urban Town Planner
    d)   Hollywood actor
    5). the state which banned Govindas below 18 years in Dahi Handi Festival?
    a)   Kerala
    b)   West Bengal
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra
    6). who was the Iraq’s new Prime Minister?
    a)   Haider-al-Abadi
    b)   Ali Hadar Zafari
    c)   Mohammed Fuad Masum
    d)   Nuri-al-Malik
    7). World Elephant Day was celebrated on?
    a)   Aug 9
    b)   Aug 10
    c)   Aug 11
    d)   Aug 12
    8). Among the below mentioned members, who is not a recipient of the just announced Outstanding Parliamentarian Award 2014?
    a)   Arun Jaitley
    b)   Dr. Karan Singh
    c)   Sushma Swaraj
    d)   Sharad Yadav
    9). Which award has not given in this year?
    a)   Rajiv Gandhi Khel Ratna
    b)   Bharat Ratna
    c)   Dronacharya Award
    d)   Arjuna award
    10). In which event India has won more number of gold medals in CWG 2014?
    a)   Boxing
    b)   Badminton
    c)   Wrestling
    d)   Weight lifting
    Answers:
    1). b)   2). a)   3). b)   4). c)   5). d)   6). a)   7). d)   8). c)   9). a)   10). c)

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    / 5. Reviews