Current Affairs and GK question Updates-12th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-12th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Preparation:         
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).India’s GDP growth projection 2014-15 has been reduced from 5.3% to 5.1% by?

    a)   Moody’s
    b)   World Bank
    c)   J.P Morgan
    d)   IMF


    2).___________ will be hosted by India in January 2015?
    a)   Cricket World Cup
    b)   U-19 Football World Cup
    c)   Asia Cup Archery Tournament
    d)   Asia Cup Football Tournament


    3).Ajit Koujalgi, who died recently, was a famous___?
    a)   Heritage Conservation Campaigner
    b)   Former Cricket Player
    c)   Writer
    d)   Poet


    4).SEBI rom securities market has banned ______ for three years?
    a)   Ansal
    b)   DLF
    c)   Infotech
    d)   Sikka Group


    5).National Pharmaceutical Pricing Authority has fined rupees 300 crore for?
    a)   Ranbaxy
    b)   Cipla
    c)   Novartis
    d)   Dr. Reddy


    6).Lalit Modi, the President of_________ cricket association has removed recently?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Rajasthan
    c)   Delhi
    d)   Himachal Pradesh


    7).Which of the Congress Spokesperson has removed recently?
    a)   Ajit Yogi
    b)   Natwar Singh
    c)   Rahul Gandhi
    d)   Shashi Tharoor


    8).Amazon and ________ has signed a deal to sell goods jointly in internet?
    a)   E-Bay
    b)   Myntra
    c)   Life Style
    d)   Future Group


    9).Sri Lanka’s ____________ railway line was reopened after 24 years by Ircon International Limited?
    a)   Colombo-Jaffna
    b)   Colombo-Kandy
    c)   Kandy-Jaffna
    d)   Jaffna-Dambulla


    10).Which state has not affected by Cyclonic Strom Hudhud?
    a)   Gujarat
    b)   Andhra Pradesh
    c)   West Bengal
    d)   Odisha

    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). a)   4). b)   5). c)   6). b)   7). d)   8). d)   9). a)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: