Current Affairs and GK question Updates | 12th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 12th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).100 million year old ancient extinct volcano has been discovered in which of the following oceans?
    a)   Atlantic Ocean
    b)   Indian Ocean
    c)   Pacific Ocean
    d)   Arctic Ocean
    2).Sech-Bandhu Prakalpa has been launched in?
    a)   West Bengal
    b)   Gujarat
    c)   Maharashtra
    d)   Punjab
    3).Which country is all set to become the world’s first nation to create its own digital currency?
    a)   China
    b)   Ecuador
    c)   Russia
    d)   UK
    4).SC has directed centre to reserve_____ government jobs differently-abled?
    a)   5%
    b)   4%
    c)   3%
    d)   2%
    5).Which state has imposed one rupee cess on purchase of every packet of cigarette and bottle of liquor?
    a)   West Bengal
    b)   Chhattisgarh
    c)   Delhi
    d)   Maharashtra
    6).In which of the following country does State Bank of India Celebrated 150 years of operation successfully?
    a)   Dubai
    b)   Bangladesh
    c)   China
    d)   Sri Lanka
    7).Recently, hackers leaked around five million passwords of?
    a)   E-Bay
    b)   Bing
    c)   Yahoo
    d)   Google
    8).Which country is planning to sign free trade pact with India?
    a)   Peru
    b)   Chile
    c)   Vietnam
    d)   North Korea
    9).Name of the operation that launched to rescue the Jammu and Kashmir floods?
    a)   Rahat
    b)   Sahayata
    c)   Sahayata and Mega Rahat
    d)   None of these
    10).On 15th October, which of the following states conducts assemblies’ poll?
    a)   Haryana and UP
    b)   Haryana and Maharashtra
    c)   Delhi and Maharashtra
    d)   Gujarat and West Bengal
    Answers:
    1). c)   2). a)   3). b)   4). c)   5). c)   6). d)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: