Current Affairs and GK question Updates | 13th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 13th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1). Mr. Kush Kumar was related to which sports?
    a)   Wrestling
    b)   Badminton
    c)   Squash
    d)   Tennis
    2).Who got ‘Business Leader of the Year’ award by the All India Management Association (AIMA)?
    a)   Adi Godrej
    b)   Laxmi Mittal
    c)   Ratan Tata
    d)   S.S Badrinath
    3). In Energy Efficiency Which country has ranked No. 1 in the world?
    a)   USA
    b)   China
    c)   Canada
    d)   Germany
    4). In India Parliament if a member is absent for ____ days then his/her seat is considered as vacant?
    a)   60
    b)   70
    c)   80
    d)   90
    5). Among the Indian Monuments which was the most earning one?
    a)   Kedarnath
    b)   Red Fort
    c)   India Gate
    d)   Taj Mahal
    6).From where does Ebola Virus has originated?
    a)   Congo
    b)   Nigeria
    c)   Libya
    d)   Liberia
    7).Who was the Head of Expenditure Management Commission?
    a)   Adiya Puri
    b)   Narendra Modi
    c)   Deepak Parekh
    d)   Bimal Jalan
    8).Maharashtra government has decided to roll back its decision on implementing LBT. Here LBT stands for?
    a)   Levy Body Tax
    b)   Local Body Tax
    c)   Local Bonding Team
    d)   Local Body Transmission
    9).On August 15 which state had decided to observe Kanyasree Divas?
    a)   Kerala
    b)   Karnataka
    c)   West Bengal
    d)   Uttar Pradesh
    10).Which of the following Political party has launched Vijay Sankalp Yatra?
    a)   Congress
    b)   AAP
    c)   BJP
    d)   JDU

    Answers:

    1). c)   2). a)   3). d)   4). a)   5). d)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). c)




    Online Mock Tests 2019: