Current Affairs and GK question Updates-13th Oct 2014 | IBPS PO/ Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-13th Oct 2014 | IBPS PO/ Clerk Exam Preparation:   Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Kapil Krishna Thakur, who died recently, was a__?
    a)   Singer
    b)   Lok Sabha MP
    c)   Poet
    d)   Author


    2).Which country has passed a symbolic motion to recognize Palestinian State?
    a)   USA
    b)   UK
    c)   Germany
    d)   Russia


    3).What is the India’s rank in Global Hunger Index Report 2014?
    a)   52
    b)   53
    c)   54
    d)   55


    4).Minamata Convention was related to?
    a)   Diamond
    b)   Ruby
    c)   Mercury
    d)   Zinc


    5).Who is the winner of Kishore Kumar Award for the year 2012-13?
    a)   Sameer
    b)   A.R. Rahman
    c)   Mohit Chauhan
    d)   Aarjit Singh


    6).Who is the India’s Most Valuable Player in Asian Games 2014?
    a)   Mary Kom
    b)   Sania Mirza
    c)   Krishna Punia
    d)   Sardar Singh


    7).Who is the present Prime Minister of Yemen?
    a)   Mansour Hadi
    b)   Mohd Yala
    c)   Bahah Noor
    d)   Khaled Bahah

    8).Who won the 2014 Noble Prize for Economics?
    a)   Dean Jones
    b)   Alfred James
    c)   Jean Triole
    d)   Ecole  Noah


    9).What is the name of the operation that was launched by Indian Navy to recover the regions that affected by Hud Hud?
    a)   Operation Hud
    b)   Operation Target
    c)   Operation Lehar
    d)   Operation Blue


    10).Which is the NASA’s first Earth observing instrument that has been installed on the International Space Station?
    a)   AV-81
    b)   NASA-swift go
    c)   NASA-Pro1
    d)   ISS-RapidScat

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). d)   4). c)   5). a)   6). a)   7). d)   8). c)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: