Current Affairs and GK question Updates | 13th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 13th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Kireet Joshi who has passed away recently was a famous?
    a)   Writer
    b)   Educationist
    c)   Poet
    d)   Actor
    2).In Guinea a study center for Ebola was yet to be built by?
    a)   Australia
    b)   South Africa
    c)   USA
    d)   France
    3).Which city was going to be developed as ‘smart city’ by France?
    a)   Delhi
    b)   Goa
    c)   Nagpur
    d)   Mumbai
    4).What is the percent of growth in the service sector for 2014-15 as per FICCI?
    a)   5%
    b)   4.9%
    c)   5.9%
    d)   6.9%
    5).How many Urban Co-Operative banks were closed by RBI for suspected of being used to route illegal money?
    a)   Four
    b)   Five
    c)   Six
    d)   Seven
    6).ISIS was active in which of the following countries?
    a)   Saudi Arabia and Dubai
    b)   Syria and Iraq
    c)   Iran and Iraq
    d)   Pakistan
    7).Hindi Diwas was observed on?
    a)   September 12
    b)   September 13
    c)   September 14
    d)   September 15
    8).Garo Hills region was located at?
    a)   Meghalaya
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Karnataka
    9).Indian Economy will grow at_____ in 2014-15 as per FICCI?
    a)   5.4%
    b)   5.5%
    c)   5.6%
    d)   5.7%
    10).Janardan Ojan, Who was died, recently was a famous person from which of the political party?
    a)   BJP
    b)   SP
    c)   RJD
    d)   Congress
    Answers:

    1). b)   2). d)   3). c)   4). d)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: