Current Affairs and GK question Updates | 14th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 14th Aug 2014:

    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Where was the first ever Independence flag was hosted for Telungana state?
    a)   Kondapalli Fort
    b)   Ondaveedu Fort
    c)   Golkonda Fort
    d)   Elgandal Fort
    2).Jo Pavey from England was the oldest women to win gold medal in?
    a)   European Championships
    b)   CWG
    c)   Summer Olympics
    d)   None of these
    3).Vladimir Beara, the football goalkeeper who was died recently was belong to?
    a)   Brazil
    b)   Argentina
    c)   France
    d)   Croatia
    4).Which organization has appointed a commission in GAZA to probe human rights violations?
    a)   WTO
    b)   UNICEF
    c)   United Nations Human Rights Council
    d)   UN
    5).Which city was the new Andhra Pradesh’s ad hoc capital?
    a)   Chittor
    b)   Visakhapatnam
    c)   Vijayawada
    d)   Guntur
    6).Who was the first women to win Fields Medal?
    a)   Maryam Mirzakhani
    b)   Narayani Bose
    c)   Aditi Guha
    d)   Manjul Sharma
    7).Which Institution has supported to launch Varishtha Pension Bima Yojana?
    a)   PMO
    b)   SBI
    c)   LIC
    d)   Finance Corporation of India
    8). Varishtha Pension Bima Yojana will benefit citizens of age group?
    a)   60 years and above
    b)   65 years and above
    c)   68 years and above
    d)   70 years and above
    9).RBI has reversed the limit of ____transactions per month from other bank ATM and _____ from the same bank in six metropolitan cities?
    a)   Three and five
    b)   Three and eight
    c)   Five and eight
    d)   Five and ten
    10).India’s first moored observatory deployed in Arctic was?
    a)   ARCBharat
    b)   IndARC
    c)   IceInd
    d)   Indomoor
    Answers:
    1). c)   2). a)   3). d)   4). c)   5). c)   6). a)   7). c)   8). b)   9). a)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: