Current Affairs and GK question Updates-14th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-14th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Global Hand washing Day is observed on?
    a)   14th October
    b)   15th October
    c)   16th October
    d)   17th October


    2).India has signed an agreement for cooperation in the field of nuclear and radiation safety regulation with?
    a)   Canada
    b)   China
    c)   Finland
    d)   Norway


    3).Which was yet to invest $4 billion in British Columbia, Canada to source LNG?
    a)   IGL
    b)   NTPC
    c)   IOC
    d)   ONGC


    4).Who is the author of the book-Untold Story of the Indian Public Sector?
    a)   Hamid Ansari
    b)   Mira Nath
    c)   Arun Pandey
    d)   UD Choubey


    5).Who is the winner of Man Booker Prize 2014?
    a)   Richard Flanagan
    b)   Josh Tucker
    c)   Shaun Thomas
    d)   George Levy


    6).Facebook based fund transfer platform Kay Pay was launched by which bank?
    a)   Kotak Mahindra Bank
    b)   HDFC
    c)   Axis
    d)   ICICI


    7).Which country has celebrated Harbin Ice Festival recently?
    a)   Finland
    b)   China
    c)   Hong Kong
    d)   Australia


    8).Who is the author of the book ‘Final Test: Exit Sachin Tendulkar’?
    a)   Binayak Sen
    b)   Dilip D’Souza
    c)   Sachin Tendulkar
    d)   Harsha Bhogle


    9).Which panel has been setup to look into delays in gas discovery project of ONGC?
    a)   Rahul Panel
    b)   Sinha Panel
    c)   Vijaya Panel
    d)   Talukar Panel


    10).Paralympic Games 2015 will be hosted by?
    a)   Brazil
    b)   China
    c)   Japan
    d)   India

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). d)   5). a)   6). a)   7). c)   8). b)   9). d)   10). d)



    Online Mock Tests 2019: