Current Affairs and GK question Updates | 15th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 15th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Who was the first member of the Elite Panel ICC Match Referees to reach the 150 –Test Mark?
    a)   Ranjan Madugalle
    b)   David Boon
    c)   Vince Van Der
    d)   Sunil Gavaskar
    2).Which was the India’s Largest Indigenously built warship which was commissioned recently?
    a)   INS Chennai
    b)   INS Kochi
    c)   INS Kolkata
    d)   INS Hind
    3).What was the name of the panel which was just launched to find out if Rahul Gandhi was responsible congress debacle in LS polls?
    a)   Jaitely Panel
    b)   Seth Commission
    c)   Ghulam Nabi Azad Panel
    d)   A.K. Antony Panel
    4).SEBI has launched KYC Registration Agency Regulations, 2014. Here KYC stands for?
    a)   Know your client
    b)   Know your customer
    c)   Know yern client
    d)   Knowledge young customers
    5).After very long period of time, which country has decided to take serious measures to regulate GM Crops?
    a)   Australia
    b)   China
    c)   Vijayawada
    d)   Sri Lanka
    6). Which Island of Japan has Protected from the Russian drills?
    a)   Atlasov Island
    b)   Habomai Island
    c)   Shikotan Island
    d)   Kuril Island
    7).RIMFAX was one of the seven payloads of NASA’s which rover mission?
    a)   Moon 2020
    b)   Jupiter 2020
    c)   Mars 2020
    d)   Earth 2020
    8).For first time which state of India won the Paragliding World Cup?
    a)   Sikkim
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Himachal Pradesh
    d)   Uttarakhand
    9).Which of the following commission has decided to be replaced by government in near future?
    a)   Planning Commission
    b)   Public Commission
    c)   Panchayat Commission
    d)   National Rural Commission
    10).Which of the following scheme was yet to be launched to favor the poorest of the poor with bank account?
    a)   Jan Bank Seva
    b)   Jan Dhan Yojana
    c)   My Account Seva
    d)   Mera Bank, Mera Number
    Answers:
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). b)   9). a)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: