Current Affairs and GK question Updates-15th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-15th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:       
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk and all other Banking exams can use these questions.

    1).Turaga Janaki Rani, who died recently was a?
    a)   Telugu Writer
    b)   Hindi Writer
    c)   Malayalam Writer
    d)   Gujarati Writer


    2).Which of the following country has launched a housing project in Sri lanka?
    a)   China
    b)   US
    c)   France
    d)   Pakistan


    3).Which of these has just lifted a ban from Liberation Tigers of Tamil Eelam?
    a)   G-8
    b)   WTO
    c)   IMF
    d)   EU


    4).In India full mobile number portability will be implemented by?
    a)   1st March, 2015
    b)   31st December, 2014
    c)   31st March, 2015
    d)   1st January, 2015


    5).India has signed a MOU on cultural cooperation with?
    a)   Bhutan
    b)   UK
    c)   France
    d)   Nepal


    6).ISRO has successfully launched 3rdnavigation satellite IRNSS 1C, IRNSS stands for?
    a)   Indian Regional Navigation Satellite System
    b)   International Regional Navigation Satellite System
    c)   International Regional Navigation for Sea System
    d)   Indian Rural Navigation Satellite System


    7).Elizabeth Pena was the famous?
    a)   TV Presenter
    b)   Writer
    c)   Singer
    d)   American Actress


    8).Who is the winner of UN International female peacekeeper award 2014?
    a)   Shakti Devi
    b)   Aarti Arora
    c)   Kumari Lata
    d)   Lucy Witkins


    9).Which airlines have decided to buy 250 latest Airbus A-320 neo planes worth 1.55 lakh crore rupee?
    a)   Spice Jet
    b)   Jet Airways
    c)   Indigo
    d)   Kingfisher Airlines


    10).Which state Lokayukta has ordered probe into misuse of 32 crore rupees funds for afforestation?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Uttarakhand
    c)   Karnataka
    d)   Andhra Pradesh

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). a)   9). c)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: