Current Affairs and GK question Updates | 15th Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 15th Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).ETC Programme has been implemented by Road Transport and Highways Ministry in the Country. Here ETC stands for?
    a)   Estimated Tax Collection
    b)   Estimated Toll for Cars
    c)   Electronic Toll Collection
    d)   Electronic Tax Commission

    2).What is the theme of 2014 International Day for Preservation of Ozone Layer?
    a)   Protect Ozone to Protect Earth
    b)   Ozone Layer Protection: The Mission Goes On
    c)   Protect or Perish
    d)   None of these

    3).First Mobile Phone Sidewalks lane was created by?
    a)   China
    b)   Japan
    c)   USA
    d)   Germany

    4).With Which Asian Country does China is signing FTA?
    a)   Bangladesh
    b)   North Korea
    c)   Malaysia
    d)   Sri Lanka

    5).Indian Railways has planned to connect all the North East Region capital cities with railway network within?
    a)   2016
    b)   2017
    c)   2018
    d)   2020

    6).Which of the following state decided to provide aadhaar cards for the children those who are living in NGO?
    a)   Haryana
    b)   Chhattisgarh
    c)   Delhi
    d)   Gujarat

    7).G-20 Labor and Employment Ministerial Summit 2014 was held in?
    a)   Melbourne
    b)   Austin
    c)   Canberra
    d)   Sydney

    8).With which of the following country does Indian PM has described India’s relationship as- Inch towards Miles?
    a)   Japan
    b)   Vietnam
    c)   Sri Lanka
    d)   China

    9).Who is the first Indian to become non-European law lecturer at Cambridge?
    a)   Swasti Burbure
    b)   Anita Ghosh
    c)   Antara Haldar
    d)   Arun Dutta

    10).International day for the preservation of Ozone layer was observed on?
    a)   Sept. 15
    b)   Sept. 16
    c)   Sept. 17
    d)   Sept. 18

    Answers:
    1). c)   2). b)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). c)   10). b)


    / 5. Reviews