Current Affairs and GK question Updates | 16th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 16th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).What is the maximum benefit under re-launched Varishtha Pension Bima Yojana Scheme?
    a)   2000/- Per Month
    b)   1500/- Per Month
    c)   1000/- Per Month
    d)    250/- Per Month
    2).Recently launched e-Greetings Portal was owned by which ministry?
    a)   Ministry of tourism
    b)   Ministry of Cyber Security
    c)   Ministry of Youth Affairs& amp; Sports
    d)   Communications and Information Technology
    3).In India what is the Per Capita Availability of Water as per recent survey?
    a)   1745 Cubic Meters
    b)   1645 Cubic Meters
    c)   1545 Cubic Meters
    d)   1454 Cubic Meters
    4)The Indo-Nepal Training Exercise that was yet to be held from 18th to 31th Aug 2014 was?
    a)   Mountain Terrain 2
    b)   Surya Kiran-VII
    c)   Maitri-V
    d)   Do Bandhu
    5).China’s next generation Intercontinental Ballistic Missile (ICBM) Dongfeng-41 has the range of not below?
    a)   6,500 kilometers
    b)   6,000 kilometers
    c)   5,000 kilometers
    d)   5,500 kilometers
    6).Who is the new chairperson of the Union Public Service Commission (UPSC)?
    a)   Mona Bana
    b)   Vineeta Verma
    c)   Rajni Razdan
    d)   Sunita Rani
    7).Which of the following is NOT one of the four highway projects in J&K that government approved to provide all-weather connectivity?
    a)   Srinagar-Banihal
    b)   Chennai-Nashri
    c)   Qazigund-Banihal
    d)   Banihal-Qazigund
    8).Identifying five areas for deepening co-operation and also to develop smart cities was planned by India and ________?
    a)   China
    b)   South Korea
    c)   Japan
    d)   Singapore
    9).Which state has increased retirement age from 58 to 60 years recently?
    a)   Assam
    b)   Kerala
    c)   Haryana
    d)   Maharashtra
    10).Government has planned 6-7 million Electric cars and two wheelers on road under National Electric Mobility Mission by?
    a)   2020
    b)   2022
    c)   2024
    d)   2016
    Answers:
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). d)   9). c)   10). a)




    Online Mock Tests 2019: