Current Affairs and GK question Updates-16th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation


    Current Affairs and GK question Updates-16th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:                                                                                                                                                           
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).With Which Country India has agreed to properly utilize water resources?
    a)   Bangladesh
    b)   Nepal
    c)   Bhutan
    d)   Sri Lanka

    2).Which of the countries where elected as non-permanent members of UNSC?
    a)   Angola, Malaysia, New Zealand, Portugal, Venezuela
    b)   Liberia, Malaysia, New Zealand, Spain, Venezuela
    c)   Angola, Malaysia, New Zealand, Spain, Venezuela
    d)   Angola, Malaysia, New Zealand, Spain, Nigeria

    3).Sanjaya Rajaram, an Indian Born Scientist has received_____?
    a)   Shanti Bhatnagar Prize 2014
    b)   Booker Prize 2014
    c)   Noble Prize 2014
    d)   World Food Prize 2014

    4).Which national quality index has been launched recently?
    a)   National Air Quality Index
    b)   National Education Quality Index
    c)   National Health Quality Index
    d)   National Water Quality Index

    5).Who is the new Chief Economic Advisor of India?
    a)   Arun Deshmani
    b)   Arun Shorie
    c)   Arvind Subramanian
    d)   Vikram Mishra

    6).For the first time government has decided to import ______ to check the rising prices?
    a)   Carrot
    b)   Cabbage
    c)   Onion
    d)   Potatoes

    7).What is the name of the conference that was held to raise funds for the reconstruction of the Gaza strip?
    a)   Cairo International Conference
    b)   Bruit International Conference
    c)   Gaza International Conference
    d)   Paris International Conference

    8).What is the name of the India’s indigenously made nuclear capable cruise missile?
    a)   Arjun
    b)   Nirbhay
    c)   Varun
    d)   Abhay

    9).India has pledged to provide_______ million aid for the reconstruction of the Gaza?
    a)   $3
    b)   $4
    c)   $5
    d)   $6

    10).World Food Day is observed on?
    a)   October 14
    b)   October 15
    c)   October 16
    d)   October 17


    Answers:                                 
    1). b)  2). c)  3). d)  4). a)  5). c)  6). d)  7). a)  8). b)  9). b)  10). c)
    Online Mock Tests 2019: