Current Affairs and GK question Updates-16th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-16th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Which state has just ratified the national judicial appointment bill?
    a)   Rajasthan
    b)   West Bengal
    c)   Delhi
    d)   Maharashtra

    2).National Rabi Conference held at?
    a)   Indore
    b)   Lucknow
    c)   New Delhi
    d)   Goa

    3).As per HSBC report India will become fifth largest Exporter by?
    a)   2024
    b)   2030
    c)   2028
    d)   2020

    4).Which healthcare Software company did Cognizant has acquired?
    a)   Pfizer
    b)   Cipla
    c)   Dr Morepen
    d)   TriZetto

    5).”And then One Day: A Memoir” is the autobiography of?
    a)   Om Prakash
    b)   Naseeruddin Shah
    c)   Kumar Gaurav
    d)   Rekha

    6).China has signed MoU to build an Industrial Park at?
    a)   Gujarat
    b)   Delhi
    c)   Bangalore
    d)   Mumbai

    7).Which is the permanent venue of International Film Festival of India, which has selected recently?
    a)   Bangalore
    b)   Delhi
    c)   Goa
    d)   Simla

    8).MSTL stands for?
    a)   Mobile Soli Testing Laboratories
    b)   Minute Sand Treatment Laboratories
    c)   Mobile Solid Tested Lamp
    d)   None of these

    9).Who has started the construction of Colombo Port City?
    a)   Japan
    b)   China
    c)   USA
    d)   Russia

    10).Who is the new president of International Economic Association?
    a)   Goswami
    b)   Victor Mathews
    c)   Clarke Marks
    d)   Kaushik Basu

    Answers:
    1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). b)   6). a)   7). c)   8). a)   9). b)   10). d)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: