Current Affairs and GK question Updates | 17th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 17th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Which India states have decided to defuse border tension after arson incident in Ralan?
    a)   West Bengal& Nagaland
    b)   Assam& Nagaland
    c)   West Bengal& Assam
    d)    Assam& Sikkim
    2).The ministry that planned to start a new entity to push unfinished projects?
    a)   Ministry of tourism
    b)   Ministry of Defense
    c)   Ministry of Agriculture
    d)   National Highway Authority of India
    3).Which was the most peaceful countries in south Asia according to Global Peace Index?
    a)   Bhutan-Nepal
    b)   Bhutan-Sri Lanka
    c)   India-Bhutan
    d)   Sri Lana-Taiwan
    4).Which country has invited the India’s High commissioner for Kashmiri Separatist Meeting?
    a)   USA
    b)   UK
    c)   Pakistan
    d)   Afghanistan
    5).What is Navroz?
    a)   New dose of Ebola
    b)   Parsi New Year
    c)   Jain New Year
    d)   A famous pilgrimage in north east
    6).World’s first smart phone was manufactured by?
    a)   Samsung
    b)   Benq
    c)   Apple
    d)   Simon
    7).In India First Skill development Centre was opened in?
    a)   Rajasthan
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Gujarat
    8).Which state was related to Nanda Devi Raj Jaat Yatra?
    a)   Jammu& Kashmir
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Uttarakhand
    d)   Himachal Pradesh
    9).New Insurance plan Pradhab Mantri Jan Dhan Yojna was launched by government for farmers covers up to?
    a)   1 lakh
    b)   75,000
    c)   2 lakh
    d)   1.5 lakh
    10).Which bank has launched new ForexPlus card for Haj and Umrah pilgrimages?
    a)   ICICI
    b)   HDFC
    c)   Axis
    d)   SBI
    Answers:
    1). b)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). d)   7). a)   8). c)   9). a)   10). b)





    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    / 5. Reviews