Current Affairs and GK question Updates-17th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-17th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which bank has recently launched e-Mandate service?
    a)   HDFC
    b)   Axis
    c)   ICICI
    d)   Corporation Bank


    2).Which scheme has launched to abolish Inspector Raj?
    a)   Anti Inspector Raj Scheme
    b)   Folk Scheme
    c)   Labor Inspection Scheme
    d)   Jan Dhan Scheme


    3).Which is the biggest electronics trade exhibition of Japan?
    a)   Tech Haku
    b)   CEATEC
    c)   Japan Tech
    d)   None of these


    4).Which state has decided to celebrate 2015 as Tourism Year?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Sikkim
    c)   Maharashtra
    d)   None of these


    5).Which Indian university will soon have policy on registration of patents?
    a)   Nalanda University
    b)   Delhi University
    c)   IIM Lucknow
    d)   None of these


    6).Who is the new Finance Secretary of India?
    a)   Rajesh Mishra
    b)   Anuj Singh
    c)   Rajiv Mehrishi
    d)   Tapan Das


    7).India has decided to develop which of the port in Iran?
    a)   Iran Port
    b)   Tabriz Port
    c)   Ahvaz Port
    d)   Chabahar Port


    8).India has recently deregulated the price of..?
    a)   Onion
    b)   Petrol
    c)   Diesel
    d)   Kerosene


    9).What is the name of the new planet that was discovered by astronomers recently?
    a)   Uranus
    b)   Jupiter
    c)   Mars
    d)   None of these


    10).Which states Union Home Ministry has renamed of twelve cities and towns of?
    a)   Karnataka
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Gujarat

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). c)   9). a)   10). a)



    / 5. Reviews