Current Affairs and GK question Updates-17th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-17th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Where does the “Make in India” campaign was launched?
    a)   Bangalore
    b)   Kolkata
    c)   Mumbai
    d)   New Delhi

    2).Recently, sister act was signed between which of the two cities?
    a)   Delhi and Shanghai
    b)   Shanghai and Ahmedabad
    c)   Delhi and Beijing
    d)   Guangzhou and Ahmedabad

    3).With which of the following company does IndiGo has signed $2.6 bn aircraft finance deal?
    a)   King Fisher
    b)   HSBC
    c)   ICBC
    d)   Citi Bank

    4).Cu Chi tunnel was located at?
    a)   Japan
    b)   Vietnam
    c)   China
    d)   Kenya

    5).Name of the Vintage aircraft that has gifted by India to Bangladesh was?
    a)   AKbar
    b)   Dakota
    c)   Charlie
    d)   Dushyant

    6).Which countries has busted Islamic extremists plan for random killings plans?
    a)   USA
    b)   Iraq
    c)   Australia
    d)   Syria

    7).Which of the following institute has given $105 million grant for Ebloa-Hit Countries?
    a)   WHO
    b)   World Bank
    c)   WTO
    d)   G-7

    8).International Conference of Asian Political Parties was held at?
    a)   Dhaka
    b)   Kathmandu
    c)   Colombo
    d)   New Delhi

    9).Manoj Kumar, who has won the court battle against the Government to get Arjuna Award, was related to?
    a)   Hockey
    b)   Judo
    c)   Wrestling
    d)   Boxing

    10).With which of the following countries does Indian army forces has conducted joint military exercise in Ranikhet in Almora District in September 2014?
    a)   America
    b)   Nepal
    c)   China
    d)   Japan

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). c)   4). b)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)


    / 5. Reviews