Current Affairs and GK question Updates | 18th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 18th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Who is Dr Ng Eng Hen, who has visited India recently?
    a)   Foreign Minister of vietnam
    b)   President of South Korea
    c)   Minister of Defence of Singapore
    d)    Minister of Defence of South Korea
    2).Who is the new director of Indian Cricket team?
    a)   Ravi Shanrtri
    b)   Sunil Gavaskar
    c)   Saurav Ganguly
    d)   Sachin Tendulkar
    3).Which state has recently conducted massive survey to collect socio-economic data of each household?
    a)   Kerala
    b)   Telangana
    c)   Uttarakhand
    d)   Delhi
    4).In_________, UNICEF has launched a mass polio vaccination campaign to favor millions of children?
    a)   Nigeria
    b)   Afghanistan
    c)   Pakistan
    d)   Iraq
    5).Who was the founder of Delhi Gymkhana Club, who has died recently?
    a)   Ajit Singh
    b)   Dilbagh Singh
    c)   Sagar Singh
    d)   Gurcharan Singh
    6).Who was the Indian Chef-De-Mission for Asian Games 2014?
    a)   Arun Jaitely
    b)   Ravi Shartri
    c)   Adille Sumariwala
    d)   Sachin Tendulkar
    7).In World Wind power producer, in which position has India secured for Renewables 2014 Global Status Report?
    a)   Fifth
    b)   Sixth
    c)   Fourth
    d)   Third
    8).For Technical Cooperation in the Field of Railway Sector, with which country India has signed MOU?
    a)   Japan
    b)   USA
    c)   Singapore
    d)   Czech Republic
    9).Motor Vehicles Amendment Bill was yet to be introduced will end which of the following?
    a)   Two-wheeler riding on Highways
    b)   Regional Transport Officers
    c)   Dhana Culture on highways
    d)   Book size driving license
    10).Sri Lankan Cricketer who has just retried from Test Cricket?
    a)   Thisara Perera
    b)   Kumara Sangakara
    c)   Mahela Jayawardene
    d)   Chokshanada

    Answers:
    1). c)   2). a)   3). b)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)




    Online Mock Tests 2019: