Current Affairs and GK question Updates-18th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-18th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Which of these has celebrated its 30thRaising Day?
    a)   BSF
    b)   NCC
    c)   NSG
    d)   NSCC


    2).In which two states, assembly elections were went in October 2014?
    a)   Karnataka and West Bengal
    b)   Haryana and Karnataka
    c)   UP and Bihar
    d)   Haryana and Maharashtra


    3).In Haryana Assembly election which party has emerged as 2nd largest party?
    a)   INC
    b)   BJP
    c)   INLD+
    d)   SS


    4).Who is the new president of Indonesia?
    a)   Widodo Yang
    b)   Woo Lee
    c)   Joko Widodo
    d)   John Woo


    5).Which bank has received IDRBT award 2013-14?
    a)   Karur Vysya Bank
    b)   HSBC
    c)   SBI
    d)   HDFC


    6).IRNA is the news agency of?
    a)   Syria
    b)   Iran
    c)   Afghanistan
    d)   Turkey


    7).Name the Indian Origin Person who will be head America Department of Justice’s Civil Rights division?
    a)   Vinita Nagia
    b)   Vanita Gupta
    c)   Kalpana Puri
    d)   Aruna Mishra


    8).Which three parties have secured maximum votes in Maharashtra assembly election in descending order?
    a)   BJP+, INC, SS
    b)   MNS, SS, INC
    c)   INC, BJP+, SS
    d)   BJP+, SS, INC


    9).Which Political party is losing its national party status now days?
    a)   BSP
    b)   JDU
    c)   Congress
    d)   SP


    10).Who is the winner of Sultan Johor Cup Under-21?
    a)   Russia
    b)   Pakistan
    c)   South Korea
    d)   India

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). c)   4). c)   5). a)   6). b)   7). b)   8). d)   9). a)   10). d)


    Online Mock Tests 2019: