Current Affairs and GK question Updates-18th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-18th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).”Yes campaign and No Campaign” was recently associated with which of the following countries?
    a)   Germany
    b)   China
    c)   Russia
    d)   Scotland

    2).Where does the third India-Bangladesh Joint Consultative Commission was held?
    a)   Bangalore
    b)   Dhaka
    c)   New Delhi
    d)   Chittagong

    3).Famous _______ player U Srinivas, was died recently at an age of 45?
    a)   Mandolin Player
    b)   Sitar Player
    c)   Flute Player
    d)   Tabla Player

    4).International Coastal Clean Up day was observed on?
    a)   Sept. 18
    b)   Sept. 19
    c)   Sept. 20
    d)   Sept. 21

    5).Asian Games 2018 will be hosted at?
    a)   Indonesia
    b)   Japan
    c)   India
    d)   Sri Lanka

    6).What is the name of the committee that was framed to set up guide lines for the private sector pension plan?
    a)   Verma Committee
    b)   Bajpai Committee
    c)   Raj Committee
    d)   Sharma Committee

    7).Which of the following post of PSU banks has been split by RBI?
    a)   Presidents
    b)   Chief Technical Officer
    c)   CEO
    d)   Chairman and Managing Director

    8).Recently, where does the Two-day Indian Wedding Expo was held?
    a)   California
    b)   Russia
    c)   Dubai
    d)   Japan

    9).BMGF Stands for?
    a)   Bill and Milinda Gates Foundation
    b)   Beyond and Margins Giants Foundation
    c)   Bond and Milinda Gates Foundation
    d)   None of these

    10).Who will be the next new US Ambassador to India?
    a)   Sam Laurence Andrew
    b)   Richard Rahul Verma
    c)   Amit Narang
    d)   Richard Burton

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). c)   5). a)   6). b)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)



    / 5. Reviews