Current Affairs and GK question Updates | 19th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 19th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Narendra Modi will be the first Indian Prime Minister to address the parliament of _______after 35 years in January 2015.
    a)   Russia
    b)   Pakistan
    c)   Japan
    d)    Sri Lanka
    2).What is the age of participation for the ongoing Youth Olympic Games 2014?
    a)   14 to 16 years
    b)   14 to 18 years
    c)   16 to 20 years
    d)   18 to 20 years
    3).When was World Humanitarian Day was observed?
    a)   August 19
    b)   August 20
    c)   August 21
    d)   August 22
     4).The Hindu Temple that claimed to be the first Eco-Friendly features with Solar Panels and Rain Water Harvesting systems was located at?
    a)   Malaysia
    b)   London
    c)   UK
    d)   New Delhi
    5).Water Resource Ministry was decided to observe the year 2015-16 as?
    a)   Ganga Conservation Year
    b)   Rain Water Harvesting Year
    c)   Water Conservation Year
    d)   Ken-Betwa Link Year
    6).2nd Summer Youth Olympic Games 16-28 August was hosted by which country?
    a)   Russia
    b)   Singapore
    c)   Australia
    d)   China
    7).Which of the following reached 100 years of construction recently?
    a)   Suez Canal
    b)   Hoover Dam
    c)   Panama Canal
    d)   London Tower Bridge
    8).Who is the CEO of Central Board Film Certification that was suspended on graft charge?
    a)   Rakesh Verma
    b)   Anurag Pandey
    c)   Ajay Bansal
    d)   Sallu Varma
    9).The Youngest Formula 1 Driver Mr. Max Verstappen belongs to which country?
    a)   France
    b)   Netherland
    c)   England
    d)   Brazil
    10).The two corporates that decided to spend 200 crores for Clean India Campaign?
    a)   TCS and Bharthi Foundation
    b)   Wipro and TCS
    c)   Infosys and Wipro
    d)   Bharthi foundation and Wipro
    Answers:
    1). d)   2). b)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). c)   8). a)   9). b)   10). a)





    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    / 5. Reviews