Current Affairs and GK question Updates | 1st September 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 1st Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Who is Maya Rao, who was died recently?
    a)   Kuchipudi dancer
    b)   Kathakali dancer
    c)   Bharathanatyam dancer
    d)   Kathak dancer
    2). Annual report of the safety status of the nuclear and radiation facilities in India was published by?
    a)   Atomic Energy Regulatory Board
    b)   IAF
    c)   Department of nuclear energy
    d)   India Atomic Institute
    3).Which country has announced plans to strip suspected Islamic militants of their passports temporarily?
    a)   Russia
    b)   US
    c)   Britain
    d)   Iraq
    4).Motor Vehicles Act 1988 would be replaced with?
    a)   Highways Act
    b)   International Road Act
    c)   Indian Traffic Rules
    d)   Road Traffic Act
    5).Generic Respiratory Drug in Germany and Sweden was launched by which among the following Indian pharma company?
    a)   Dr. Reddys Labs
    b)   Cipla
    c)   Cadila Health
    d)   Lupin
    6).Which of the following bank declared Kingfisher Airlines Vijay Mallya as a Wilful defaulter?
    a)   IDBI
    b)   SBI
    c)   United Bank of India
    d)   State Bank of Patiala
    7).In KPMG-FICCI studies what is the position of India in medical tourism destination in Asia?
    a)   1st
    b)   2nd
    c)   3rd
    d)   4th
    8).What is the name of fourth Fast Patrol Vessel, which was recently commissioned into India Navy?
    a)   Varunraj
    b)   Abhiraj
    c)   Arjunan
    d)   Lakshya
    9).US Postal Service has decided to issue a stamp with which of the following actors face?
    a)   Akkineni Nageswara Rao
    b)   Amitabh Bachchan
    c)   Amir Khan
    d)   Shivaji
    10).Animal Sacrifice at any place of public religious workshop was banned in which state?
    a)   Assam
    b)   Kerala
    c)   Gujarat
    d)   Himachal Pradesh
    Answers:

    1). d)   2). a)   3). c)   4). d)   5). b)   6). c)   7). c)   8). b)   9). a)   10). d)



    Online Mock Tests 2019: