Current Affairs and GK question Updates | 20th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 20th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Which is the First Bank in India to launch EMI facility on Debit card?
    a)   SBI
    b)   IDBI
    c)   Axis
    d)    ICICI
    2).Who is B.K.S. Iyengar who was died recently?
    a)   Poet
    b)   Yoga Guru
    c)   Writer
    d)   Politician
    3).Amazon has planned to deliver packages using drones in which to cities of India?
    a)   Chennai and Bangalore
    b)   Delhi and Mumbai
    c)   Mumbai and Bangalore
    d)   Mumbai and Kolkata
    4).National Digital Literacy Mission was inaugurated by Prime Minister Narendra Modi from?
    a)   Nagpur, Maharashtra
    b)   Meerut, UP
    c)   Jharkhand, Ranchi
    d)   Katra,Jammu& Kashmir
    5).Finance Ministry was ordered to Forensic Audit of________ for allegedly siphoned off crores of rupee?
    a)   IDBI, OBC
    b)   Dena bank, OBC
    c)   HDFC, OBC
    d)   ICICI, OBC
    6).Digital India Project will be launched in phased manner from current year to?
    a)   2018
    b)   2016
    c)   2020
    d)   2022
    7).In order to tackle the problems related to Bad Loans, DRT was launched by Finance Ministry. Here DRT stands for?
    a)   Doubt recovery Tribunal
    b)   Debt Reconstruction Tribunal
    c)   Doubt Recovery Tribunal
    d)   Debt Recovery Tribunal
    8).The Book”Light on Life” was written by?
    a)   B K S Iyengar
    b)   Faraz Ahmad
    c)   Barack Obama
    d)   Mukul Mudgal
    9).Who was the author of the book Assassination of Rajiv Gandhi?
    a)   Mohammed Ali
    b)   Faraz Ahmad
    c)   Iqabal Pasina
    d)   Ali Hadar
    10).Hashim Khan who was died recently was a Pakistani________ player?
    a)   Squash
    b)   Cricket
    c)   Hockey
    d)   Disc Throw
    Answers:
    1). d)   2). b)   3). c)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). a)   9). b)   10). a)





    Online Mock Tests 2019: