Current Affairs and GK question Updates-20th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-20th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).IMF stands for??
    a)   International Money Flow
    b)   Indian Military Function
    c)   Indian Monetary Foundation
    d)   International Monetary Fund


    2).India has signed a Power Trade Agreement with which country?
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh


    3).Indian Board of Control for Cricket has decided to sue which cricket board?
    a)   England Cricket Board
    b)   West Indies Cricket Board
    c)   Pakistan Cricket Board
    d)   Australian Cricket Board


    4).Terry Walsh has decided to resign from the post of India’s Chief ______ Coach?
    a)   Hockey
    b)   Badminton
    c)   Foot Ball
    d)   Kabbadi


    5).In GST, ‘S’ stands for?
    a)   Services
    b)   Several
    c)   Sustain
    d)   Sector


    6).Which of the following has been proposed as electoral offence by Election Commission?
    a)   Jan Sabha
    b)   Unbiased News
    c)   Paid News
    d)   Propaganda on Radio


    7).Indian has re-elected to UNHRC for the year of?
    a)   2016-2017
    b)   2015-2016
    c)   2015-2017
    d)   2016-2018


    8).Lynda Bellingham, who died recently was a?
    a)   Indian Actress
    b)   British Actress
    c)   Germany Writer
    d)   European Writer


    9).Who was new Chief Minister of Haryana?
    a)   Om Prakash sharma
    b)   Ram Lal Verma
    c)   Kaptan Singh
    d)   Manohar Lal Khattar


    10).Which of the political party has appointed as new party in-charge in 28 states?
    a)   Congress
    b)   BSP
    c)   JDU
    d)   BJP

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). a)   5). a)   6). c)   7). c)   8). b)   9). d)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: