Current Affairs and GK question Updates-20th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-20th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).The famous property show, “Cityscape Global” was hosted by?
    a)   Malaysia
    b)   Dubai
    c)   USA
    d)   Australia

    2).Rs. 2700 crores fund was received by __________ University?
    a)   Delhi University
    b)   Nalanda University
    c)   IIM Lucknow
    d)   Meerut University

    3).China has fined a drug maker firm GSK which was ______ based company?
    a)   Russia
    b)   Japan
    c)   India
    d)   British

    4).What is the name of NASA’s Spacecraft that has entered Mars Orbit?
    a)   Maven
    b)   Mangalyan
    c)   Mio
    d)   Zober

    5).Board of Inquiry has recommended decommissioning of?
    a)   INS Rover
    b)   INS Sindhurakshak
    c)   INS Virat
    d)   INS Vikram

    6).Which of the following country has seeks technical cooperation from India for extending Provident Fund?
    a)   Sri Lanka
    b)   China
    c)   Nepal
    d)   Bangladesh

    7).India-China was agreed to Joint Working group on films meet at?
    a)   Delhi
    b)   Shanghai
    c)   Beijing
    d)   Goa

    8).Nirbhaya Centers was yet to be formed in all the states of?
    a)   UP
    b)   Kerala
    c)   Gujarat
    d)   Maharashtra

    9).What is the capital of Scotland?
    a)   Glasgow
    b)   Perth
    c)   Edinburgh
    d)   Stirling

    10).The anniversary of Westgate Mall Attack was marked in which of the following country?
    a)   Iran
    b)   Kenya
    c)   USA
    d)   Russia

    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). a)   9). c)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: