Current Affairs and GK question Updates-21st Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-21stOct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).International Stammering Awareness Day is observed on?
    a)   October 21
    b)   October 22
    c)   October 23
    d)   October 24


    2).China has proposed Nepal to sign?
    a)   China Nepal Act
    b)   Trade Act
    c)   Bippa
    d)   None of these


    3).Former employees of which US Security Company has been found guilty for shooting of more than 30 unarmed Iraqi civilians in Baghdad seven years ago?
    a)   Home Land Security
    b)   Guardians of States
    c)   Black Water
    d)   NYPD


    4).Which country has lifted ban on facial covering in Public areas?
    a)   Australia
    b)   Saudi Arabia
    c)   Russia
    d)   Canada


    5).Who is the winner of Sakharov Human Rights Prize 2014?
    a)   Shyam Manohar
    b)   Lewis Creg
    c)   Alex Dennis
    d)   Denis Mukwege


    6).What is the name of the commission that has to submit report on the Saradha Chit Fund Scam?
    a)   Sen Commission
    b)   Bose Commission
    c)   Saradha Commission
    d)   Gupta Commission


    7).The Reserve Bank of India has put the onus of forming a JLF on the bank with highest exposure to a distressed borrower. In JLF, ‘L’ stands for?
    a)   Loyalty
    b)   Loading
    c)   Loan
    d)   Lenders


    8).Which are of the three Asian countries has decided to work together to combat wildlife trading and protect biodiversity under a World Bank Funded project?
    a)   Bhutan, Sri Lanka and India
    b)   Sri Lanka, Bangladesh and Bhutan
    c)   Bangladesh, Nepal and India
    d)   Bangladesh, Bhutan and Nepal


    9).Which Indian state has decided to procure over 30000 quintal rice for ‘Mega Block’?
    a)   Haryana
    b)   Assam
    c)   Mizoram
    d)   West Bengal


    10).Police Commemoration Day is observed on?
    a)   October 20
    b)   October 21
    c)   October 22
    d)   October 23

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). a)   5). d)   6). a)   7). d)   8). d)   9). c)   10). b)

    Online Mock Tests 2019: