Current Affairs and GK question Updates | 21th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 21th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).The Theme of Twentieth annual Delhi Book Fair 2014 is?
    a)   Carry on Kids
    b)   Gen X and Gen I
    c)   Literature in cinema
    d)    E-Books
    2).What is the name of Punjabi Film that released based on the assassination of former Prime Minister Indira Gandhi?
    a)   Kaum de Heere
    b)   Kaum de Peer
    c)   Do Heere
    d)   Tare naal Mera Peer
    3).Cyril Baldock was the oldest Australian to Swim_____________?
    a)   Palk Strait
    b)   Suez canal
    c)   Strait of Gibraltar
    d)   English Channel
    4).Who was the new Prime Minister of Thailand?
    a)   Yingluck Shinawatra
    b)   Bhumibol Adulyadej
    c)   Prayuth Chan-ocha
    d)   Thaksin Shinawatra
    5).Which country was willing to join newly with BRICS Bank?
    a)   Sri Lanka
    b)   Bangladesh
    c)   England
    d)   New Zealand
    6).From next year onwards _________ has planned towards total prohibition?
    a)   Kerala
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Uttar Pradesh
    7).14 states and one Union Territory were fined by Supreme Court for not responding to?
    a)   NHIs Report
    b)   RTIs
    c)   Law Commission’s Report
    d)   UNHRC’s Report
    8).RBI has updated the projected what _____GDP growth for during current fiscal?
    a)   7%
    b)   6.5%
    c)   6%
    d)   5.5%
    9).National Human Rights Commission was issued notice to _________for having low sex ratio?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Himachal Pradesh
    c)   Haryana
    d)   Maharashtra
    10).After adoption of –China plus One-Policy in 2008 to reduce over dependence on Beijing which country has been moving investment away from China?
    a)   Russia
    b)   Japan
    c)   UK
    d)   USA
    Answers:
    1). c)   2). a)   3). d)   4). c)   5). b)   6). a)   7). c)   8). d)   9). b)   10). b)




    Online Mock Tests 2019: