Current Affairs and GK question Updates-22nd Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-22nd Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).When was United Nations has been established?
    a)   October 24th1952
    b)   October 24th1950
    c)   October 24th1947
    d)   October 24th1945


    2).Which of the following country is all set to become founding member of the proposed Asian Infrastructure Investment Bank?
    a)   Nepal
    b)   Bhutan
    c)   Pakistan
    d)   Sri Lanka


    3).Asian Development Bank has decided to provide $500 million loan for urban services management in?
    a)   Bihar
    b)   Assam
    c)   Rajasthan
    d)   Jharkhand


    4).By recent survey, Switzerland has emerged as top destination for expats in terms of?
    a)   Backlash
    b)   Quality of life
    c)   Safety
    d)   Remuneration



    5).In SME, ‘E’ stands for?
    a)   Enterprises
    b)   Envelope
    c)   Entertainment
    d)   Entrepreneurs


    6).European Union leaders have reached a landmark deal to cut green house emission by 40% by?
    a)   2030
    b)   2025
    c)   2020
    d)   2018


    7).Which Indian Boxer has banned in International Boxing Association?
    a)   Kala Devi
    b)   Savita Devi
    c)   Shanno Devi
    d)   Sarita Devi


    8).Whose Birth anniversary will be celebrated as Ekta Divas?
    a)   B.R. Ambedkar
    b)   Sardar Vallabhbhai Patel
    c)   Subash Chand Bose
    d)   Mahatama Gandhi


    9).Who is the winner of National Kalidas Samman for 2012-13?
    a)   Ashish Punia
    b)   Kanhailal
    c)   Aman Nigan
    d)   Arjun Singh


    10).What is the name of the committee that has been formed to provide Bankruptcy code for small medium enterprises?
    a)   Malala Committee
    b)   Punia Committee
    c)   Vishwanathan Committee
    d)   Doshi Committee

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). a)   6). a)   7). d)   8). b)   9). b)   10). c)

    Online Mock Tests 2019: