Current Affairs and GK question Updates-22nd Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-22nd Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Who is the chairman of the three-member arbitration panel set up resolve the dispute between the centre and Mukesh Ambani-led Reliance Industries Ltd?

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   Alok Nair
    b)   Michael Kirby
    c)   Anirban Sinha
    d)   Michael Gratz

    2).Which state has increased upper age limit for direct recruitment in government service from 34 to 40 years?
    a)   Maharashtra
    b)   Tamil Nadu
    c)   Andhra Pradesh
    d)   Haryana

    3).Pravasi Bharatiya Divas 2015 was hosted by which state?
    a)   Maharashtra
    b)   Gujarat
    c)   Delhi
    d)   Jammu and Kashmir

    4).Indian aircraft has reached Martian orbit recently after how many attempts?
    a)   Second
    b)   First
    c)   Third
    d)   Fourth

    5).Line of effective control is the effective border between which of the two countries?
    a)   China and Nepal
    b)   India and Sri Lanka
    c)   India and Pakistan
    d)   India and China

    6).Anandji Dossa, who has died recently was a?
    a)   Cricket Historian
    b)   Hockey Player
    c)   Writer
    d)   Foot ball

    7).Which of the following state was related to Shiv Sena – BJP political alliances?
    a)   Goa
    b)   Madhya Pradesh
    c)   U.P
    d)   Maharashtra

    8).Which of the following Indian movie was to be represented at Oscars 2015?
    a)   Shahid
    b)   Mary Kom
    c)   Lair’s Dice
    d)   Court

    9).In Media Parlance ABC stands for?
    a)   Audit Bureau of Circumstances
    b)   Audit Bureau of Circulations
    c)   Account Bureau of Circulations
    d)   Audit Board of Circulations

    10).Health guarantee scheme was to be launched in which of the following state?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   UP
    c)   Jharkhand
    d)   Himachal Pradesh

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). b)   5). d)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). a)



    / 5. Reviews