Current Affairs and GK question Updates | 22th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 22th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Who is the New Chairman of Indian Banks Association?
    a)   Mukta Verma
    b)   Ajit Pawar
    c)   T.M. Bhasin
    d)    Ajayveer Singh
    2).What is the Name of the European GPS Satellites which was launched in wrong orbits?
    a)   Euro 13 and DIF 3
    b)   Doresa and Euro 13
    c)   Milena and Eurocat
    d)   Doresa and Milena
    3).First Indigenously-built stealth Anti-Submarine Warfare Corvette that inducted into the Indian Navy was?
    a)   INS Kamorta
    b)   INS Varun
    c)   INS Shalvi
    d)   INS Indra
    4).Recently died Dr. U.R. Ananthamurthy was a ________author?
    a)   Malayalam
    b)   Tamil
    c)   Urdu
    d)   Kannada
    5).Mr. Amitava Nandy who was died recently was a renowned?
    a)   Actor
    b)   Politician
    c)   Poet
    d)   Writer
    6).What is the increased amount of RBI in the deposit money under PPF?
    a)   2.5 lakhs
    b)   2 lakhs
    c)   1.5 lakhs
    d)   1 lakhs
    7).Recently erupted volcano Bardarbunga was located in?
    a)   Ice Land
    b)   Japan
    c)   England
    d)   Greece
    8).In Youth Olympics first gold medal for India was won by Ragala Venkat Rahul in which game?
    a)   Squash
    b)   Weightlifting
    c)   Wrestling
    d)   Judo
    9).Which State follows National Saffron Mission?
    a)   Maharashtra
    b)   Kerala
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Himachal Pradesh
    10).LoP stands for?
    a)   Leader of Patriot
    b)   Leader of Passion
    c)   Leader of Oppression
    d)   Leader of Opposition
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). a)   4). d)   5). b)   6). c)   7). a)   8). b)   9). c)   10). d)




    Online Mock Tests 2019: