Current Affairs and GK question Updates-23rd Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-23rd Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).In which constituency does Ganpatrao Deshmukh has created a record by winning MLA election for the 11thtime at Maharashtra?
    a)   Sangola
    b)   Jalgaon City
    c)   Buldhana
    d)   Shirpur


    2).In the Trading term ‘NSEL’, ‘S’ stands for?
    a)   Status
    b)   Stock
    c)   Spot
    d)   Stroke


    3).Jagdish Sharan Pande, who has died recently was a?
    a)   Singer
    b)   Writer
    c)   Freedom fighter
    d)   Politician


    4).Oscar De La Renta, who died recently was a?
    a)   Olympian
    b)   Fashion Icon
    c)   Nobel Peace Prize Winner
    d)   A Noted scholar


    5).FTIL stands for?
    a)   Financial Technologies India Ltd
    b)   Financial Trading India Ltd
    c)   Firm and Trades of India Ltd
    d)   None of these


    6).For which film Ashwika Kapur has won 2014 Panda Award?
    a)   World of Kakapo
    b)   Sirocco-how a dud became stud
    c)   Born Free
    d)   Pride of Wild


    7).Who many percent of women will be recruited in the police forces?
    a)   28%
    b)   30%
    c)   33%
    d)   35%


    8).Malala Yousafzai was belongs to?
    a)   Saudi Arabia
    b)   Nepal
    c)   Afghanistan
    d)   Pakistan


    9).Government has ordered the grounding of India’s entire fleet of ______ pending technical checks on each of them?
    a)   F-15
    b)   Sukhoi-30
    c)   Mirag
    d)   Mig-29


    10).Government has ordered to merge NSEL with which of its parent firm?
    a)   FTIL
    b)   NSE
    c)   BSES
    d)   BSE

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). c)   4). b)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). b)   10). a)

    Online Mock Tests 2019: