Current Affairs and GK question Updates-23rd Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-23rd Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which year the world population will reach 11 billion as per UN study?
    a)   2050
    b)   2075
    c)   2100
    d)   2125

    2).Ehsaas-e-Kashmir, a concert that was organized to raise funds for the Valley floods by which embassy?
    a)   US Embassy
    b)   German Embassy
    c)   Japan Embassy
    d)   Nepal Embassy

    3).Who is the author of the book “Dhool Paudhon Par”?
    a)   Govind Mishra
    b)   Manpreet Juneja
    c)   Alok Yadav
    d)   KK Birla

    4).UN Climate Change Summit 2014 was held at?
    a)   New York
    b)   Paris
    c)   Huston
    d)   London

    5).Which of the two countries presidents are hold first meeting in 35 years?
    a)   USA and Iran
    b)   UK and Iran
    c)   USA and India
    d)   UK and Algeria

    6).Airports Authority of India has signed an agreement with______ for the development of Aviation Security Equipment Testing and Evaluation Programme?
    a)   Lockheed Martin
    b)   Wipro
    c)   USTDA
    d)   TCS

    7).Government has planned to scrap 5/20 rule which was related to?
    a)   Education
    b)   Indian Aviation Industry
    c)   Sports
    d)   Cinema

    8).Who is the winner of Saraswati Samman 2013?
    a)   Alok Tripathi
    b)   Varun Bhardwaj
    c)   Govind Mishra
    d)   Alok Yadav

    9).Who’s birth anniversary was observed as ANTYODAYA DIWAS?
    a)   Mahatma Gandhi
    b)   Subash Chand Bose
    c)   Sardar Patel
    d)   Deendayal Upadhyay

    10).The Movie Liar’s Dice was directed by?
    a)   Ankur Batra
    b)   Geethu Mohandas
    c)   Vikram Chandra
    d)   OM Prakash Sharma

    Answers:                                 
    1). c)   2). b)   3). a)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). c)   9). d)   10). b)




    / 5. Reviews