Current Affairs and GK question Updates | 24th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 24th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).”Swachh Bharat” which was Narendra Modi’s dream project has to be executed by the year?
    a)   2017
    b)   2018
    c)   2019
    d)    2020
    2).___________and Textile Ministry has joined hands for online marketing platform to hand loom weavers across India?
    a)   Ebay
    b)   Amazon
    c)   Snapdeal
    d)   Flipkart
    3).Current Indian Cricket Team Coach “Duncan Fletcher” belongs to which country?
    a)   England
    b)   South Africa
    c)   Australia
    d)   Sri Lanka
    4).CCI has levied a penalty of Rs.2, 544.65 crores on 14 car manufacturers for violating the competition law. What is CCI?
    a)   Car Commission of India
    b)   Competition Commission of India
    c)   Combined Cars of India
    d)   Commission Competition for India
    5).What was the name of IAF All Women Cycling Expedition Team, Which recently covered a total distance of 1500 kms through one of the most treacherous terrains?
    a)   IAF Nari Sakhti
    b)   Women Power
    c)   Air Warriors
    d)   Kshitij-Se-Pare
    6).Where did the India’s first ethanol-run bus has been launched?
    a)   Chandigarh
    b)   Surat
    c)   Nagpur
    d)   Delhi
    7).Who is the new Prime Minister of Turkey?
    a)   Ahmet Davutoglu
    b)   Meclis Hussin
    c)   Konya Ali
    d)   Tayyip Erdogan
    8).Name of ongoing Indo Russian Ari Force Exercise was?
    a)   IAF-RFAF-3
    b)   Avia Indra-2014
    c)   Indra-IV
    d)   Indo-Ruso 2
    9).As per Supreme Court new ruling coal blocks allocated from______ are illegal?
    a)   1993-2010
    b)   1995-2012
    c)   1997-2014
    d)   1999-2014
    10).Who is the new head of Joint Intelligence Committee in India?
    a)   Raj Malhotra
    b)   Rahul Dev
    c)   R.N.Ravi
    d)   Nitin Baldev
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). a)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). b)   9). a)   10). c)






    Online Mock Tests 2019: