Current Affairs and GK question Updates | 25th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 25th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Who is the new Governor of Goa?
    a)   Mr. Daniel Bino
    b)   Mrs.Parsha Sarthi
    c)   Mrs. Mridula Sinha
    d)    Mr. Sheila Dixit
    2).Padhe Bharat, Badhe Bharat was launched by Government to improve?
    a)   School Education
    b)   College Education
    c)   Medical Education
    d)   Engineering Education
    3).Historic Maharishi Walmeck Sawami Jee temple was located at?
    a)   England
    b)   India
    c)   Australia
    d)   Pakistan
    4).Knowledge Vault has been planned to build by?
    a)   Microsoft
    b)   Google
    c)   Apple
    d)   Flipkart
    5).Anti-Viral Drug Favipiravir possible treatment of Ebola will offer by?
    a)   Japan
    b)   USA
    c)   India
    d)   Russia
    6).Who was the author of the book “Not Just an Accountant”?
    a)   T.K.Arun
    b)   Vinod Metha
    c)   Vinod Rai
    d)   Kapil Sibal
    7).Employee Provident Fund Organization has decided to retain interest rate on provident fund at___% for the current financial year?
    a)   8.5
    b)   8.75
    c)   8
    d)   8.25
    8).USA has authorized surveillance flights in order to gain intelligence on the activities of Islamic state on which country?
    a)   Iran
    b)   Egypt
    c)   Libya
    d)   Syria
    9).External Affairs Ministry is planning to replace Look East Policy with?
    a)   East and West
    b)   New East Policy
    c)   Act East Policy
    d)   East India
    10).Who is the Deputy Prime Minister of British who visited India?
    a)   Nick Clegg
    b)   John Delta
    c)   Mathew Perry
    d)   Robert Brown
    Answers:
    1). c)   2). a)   3). d)   4). b)   5). a)   6). c)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)



    Online Mock Tests 2019: