Current Affairs and GK question Updates-25th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-25th Oct 2014 | IBPS PO/Clerk Exam Preparation:  
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS PO/Clerk exam and all other Banking exams can use these questions.

    1).Government has cancelled the current selection process for the posts of chairman and managing director, CMD and executive director ED of__?
    a)   SAIL
    b)   JSW
    c)   ONGC
    d)   Public Sector Banks


    2).As per World Economic Forum which country is number one in access for women in politics with narrowed gender gap?
    a)   Japan
    b)   Belgium
    c)   Iceland
    d)   China


    3).Which state was going to start its second phase of ambitious zero-landless scheme in January 2015?
    a)   Gujarat
    b)   Karnataka
    c)   Kerala
    d)   Jharkhand


    4).Who is the head of Future Earth Engagement Committee?
    a)   Ramu Burman
    b)   Jairam Ramesh
    c)   Sania Verma
    d)   Varun Gopal


    5).India was planning to make amendment in Indian Easement Act____?
    a)   1914
    b)   1900
    c)   1882
    d)   1886


    6).India and Vietnam have signed a oil exploration deal in___?
    a)   South China Sea
    b)   Arabia Sea
    c)   Indian Ocean
    d)   Palk Strait


    7).SoftBank Corporation was based on which country?
    a)   China
    b)   Japan
    c)   Singapore
    d)   Korea


    8).Which company celebrates eminent people birthday with doodles?
    a)   Google
    b)   Microsoft
    c)   Facebook
    d)   Apple


    9).As per World Bank, India will grow up to_______ in current financial year?
    a)   5.9%
    b)   5.8%
    c)   5.7%
    d)   5.6%


    10).India is planning to buy Spike missiles from which country?
    a)   Japan
    b)   Israel
    c)   Russia
    d)   UK

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). b)   5). c)   6). a)   7). b)   8). a)   9). d)   10). b)
    Online Mock Tests 2019: