Current Affairs and GK question Updates-25th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-25th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Prime Minister Narendra Modi was summoned by which of the following America State court?
    a)   California
    b)   New York
    c)   Texas
    d)   Washington

    2).Pakistan has recently tested Haft IX missile which is…?
    a)   Water to Surface Missile
    b)   Surface to Air Missile
    c)   Surface to Surface Missile
    d)   Air to Air Missile

    3).World largest marine sanctuary will be created by remote Islands Marine National Monument of?
    a)   Atlantic Ocean
    b)   Indian Ocean
    c)   Arctic Ocean
    d)   Pacific Ocean

    4).20,000 kilometers to new road with collaboration in next 5 years was planned in?
    a)   Rajastan
    b)   Nagaland
    c)   UP
    d)   Maharashtra

    5).India has decided to give $12 million to UN to fight against?
    a)   Black fever
    b)   Ebola
    c)   Bird Flu
    d)   Swine Flu

    6).Korea Exim bank has got $500 million line of credit from?
    a)   Bank of India
    b)   Axis
    c)   SBI
    d)   ICICI

    7).Which country has scrapped direct elections for local leaders?
    a)   Syria
    b)   Indonesia
    c)   China
    d)   Malaysia

    8).First International Sanskrit Conference was yet to be hosted in?
    a)   Himachal Pradesh
    b)   Kerala
    c)   Uttar Pradesh
    d)   Uttarakhand

    9).Tamil Nadu has announced a price stabilization fund of 12 crores rupees for..?
    a)   Green Tea Leaf
    b)   Pulses
    c)   Grapes
    d)   Groundnut

    10).Shanti Swarup Bhatnagar Prize is given for?
    a)   Literature
    b)   Peace
    c)   Science and Technology
    d)   Sports

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). b)   8). d)   9). a)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: