Current Affairs and GK question Updates-26th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-26th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    1).Who is the new president of News Broadcasting Association?
    a)   Pranoy Rao
    b)   Rajat Pandit
    c)   Arun Jaitley
    d)   Rajat Sharma

    2).One of the world highest volcanoes, Mount Ontake was located at?
    a)   Japan
    b)   South Africa
    c)   China
    d)   Korea

    3).World Wide Web was invented before 25 years by?
    a)   Bill Gates
    b)   James Brown
    c)   Tim Berners-Lee
    d)   James Runnymede

    4).Who is the members of G-4?
    a)   India, Brazil, UK and Japan
    b)   India, Brazil, Germany and Japan
    c)   USA, Brazil, Germany and UK
    d)   USA, Brazil, Germany and Japan

    5).Which committee is related with capacity building in banks and non-banks?
    a)   Tayal Committee
    b)   Ramraj Committee
    c)   Gopalakrishna Committee
    d)   Sinha Committee

    6).Which of the following state is under president rule at present?
    a)   Uttar Pradesh
    b)   Assam
    c)   Jammu and Kashmir
    d)   Maharashtra

    7).Government has planned to implement GST from?
    a)   January 2015
    b)   April 2016
    c)   December 2016
    d)   April 2015

    8).Who is the director of Indian Cricket team till 2015 world cup?
    a)   Ravi Shastri
    b)   Gurcharan Singh
    c)   Laf Chand Rajput
    d)   Sunil Gavaskar

    9).India’s rating outlook was lifted to stable from negative by which of the following rating agency?
    a)   ICRA Ltd
    b)   Veda
    c)   Fitch
    d)   Standard and Poor’s

    10).Basel-III norms are related with.. ?
    a)   Automobile industry
    b)   Education
    c)   Banking
    d)   Child Care

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). b)   5). c)   6). d)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)
    Online Mock Tests 2019: