Current Affairs and GK question Updates | 27th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 27th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Ministry of Road Transport and Highways has decided to provide cashless Treatment road accident victims for which of the following two highways?
    a)   NH-33 and NH-8
    b)   NH-2 and NH-33
    c)   NH-1 and NH-11
    d)    NH-24 and NH-45
    2).NHRC has seeked report on encephalitis cases from?
    a)   UP, Jharkhand, Odisha
    b)   UP, Jharkhand, Bihar
    c)   UP, Bengal, Odisha
    d)   Bihar, Bengal, Odisha
    3).Lokpriya Gopinath Bordoloi International Airport was located at?
    a)   Bilaspur
    b)   Bhopal
    c)   Indore
    d)   Guwahati
    4).Who is the president of Asian Development Bank?
    a)   Takehiko Nakao
    b)   K.R.Narayanan
    c)   George Grierson
    d)   John Mathes
    5).With which network does BSNL has signed a deal to share its mobile towers?
    a)   Tata
    b)   Reliance Jio Infocomm
    c)   Airtel
    d)   Aircel
    6).Department of Industrial Policy and Promotion has notified _____ percent FDI in Rail infrastructure?
    a)   40
    b)   60
    c)   80
    d)   100
    7).A Committee has been reconstituted to look into the concerns of the freedom fighters, who is the chairman of that committee?
    a)   Anil Vats
    b)   Himanshu Pathak
    c)   Kiren Rijiju
    d)   Surender Sharma
    8).Which Ministry has decided to go ahead with the recommendations of the expert committees to study ways for cutting down its operational expenses?
    a)   Sports Ministry
    b)   Aviation Ministry
    c)   Railways Ministry
    d)   Educational Ministry
    9).Competition Commission of India has fined 630 crore rupees to which of the following real estate developer?
    a)   Omicron
    b)   DLF
    c)   Greater Noida Authority
    d)   Supertech
    10).With association with which bank does Mother Dairy has launched SmartChange Card?
    a)   ICICI
    b)   State Bank of India
    c)   AXIS
    d)   HDFC
    Answers:
    1). a)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). d)   7). c)   8). c)   9). b)   10). b)



    Online Mock Tests 2019: