Current Affairs and GK question Updates | 28th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 28th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Against which ex-disinvestment secretary, CBI has registered a graft case?
    a)   Ashish Guha
    b)   Pradeep Baijal
    c)   Bharat Vyas
    d)    Karamsey Vikamsey
    2).Wearing helmet for women was made mandatory in delhi, except?
    a)   Women aged above 60 years
    b)   Jaat Women
    c)   Pregnant Women
    d)   Sikh Women
    3).Cabinet Committee on Economic Affairs has approved urea Production from___?
    a)   Sulfur Dioxide
    b)   Sulfur
    c)   Naphta
    d)   Sea Water
     4).World Famous Omari Mosque was located at?
    a)   Dubai
    b)   Gaza
    c)   Pakistan
    d)   Israel
    5).Tata Value Homes has decided to sell its homes to which of the following e-commerce company?
    a)   Snapdeal
    b)   Flipkart
    c)   Ebay
    d)   Myntra
    6).Which was the second state cabinet to approve the formation of Transgender Welfare Board?
    a)   Karnataka
    b)   Tamil Nadu
    c)   Maharashtra
    d)   West Bengal
    7).Which committee was formed to suggest a place to build the capital city of Andhra Pradesh?
    a)   Sivaramakrishnan Committee
    b)   Sridhar Committee
    c)   A.K.Naidu Committee
    d)   Harisudan Committee
    8).Who is the author of the book”God of Antarctica”?
    a)   Paras Jain
    b)   Yashwardhan Shukla
    c)   Kiran Rao
    d)   Shilpi Sharma
    9).When does India celebrates National Sports Day?
    a)   August 18
    b)   August 19
    c)   August 28
    d)   August 29
    10).The Indian who has become the Ambassador of Turn Back Crime Campaign of Interpol?
    a)   Amir Khan
    b)   M.S.Dhoni
    c)   Shah Rukh Khan
    d)   Sachin Temdulkar
    Answers:
    1). b)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). c)   7). a)   8). b)   9). d)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: