Current Affairs and GK question Updates-28th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-28th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS and all other Banking exams can use these questions.

    1).The drug named “PERJETA” was used for the treatment of which of the following diseases?
    a)   Advanced Breast Cancer
    b)   Swine Flu
    c)   Ebola
    d)   Heart Disease

    2).OCI stands for?
    a)   Over to Charter of Innovative
    b)   Overseas Children of India
    c)   Over aged Citizens of India
    d)   Overseas Citizenship of India

    3).What is the theme of World Heart Day 2014?
    a)   Matter of Hearts
    b)   Act for your Heart beat
    c)   Creating Heart-Healthy Environment
    d)   For a Healthy Heart

    4).Which of the following bank will acquire India operations of HSBC Oman?
    a)   SBI
    b)   HDFC
    c)   ICICI
    d)   Doha Bank

    5).Which of the following e-Commerce company has got permission to setup bank in China?
    a)   Flipkart
    b)   Alibaba
    c)   Amazon
    d)   e-bay

    6).WHO was targeted to reduce the 30% of salt intake in all supporting nations by?
    a)   2025
    b)   2022
    c)   2020
    d)   2018

    7).What is the name of the ISRO Navigational satellite that was yet to be launched on October 10?
    a)   INSET 3C
    b)   ISNA 1
    c)   IRNSS 1B
    d)   IRNSS 1C

    8).Who is the first Hindu Congress Member in the US?
    a)   Manish Shukla
    b)   Jyotshna Tiwari
    c)   Tulsi Gabbard
    d)   Ankit Patel

    9).Ryder Cup is related to?
    a)   Cricket
    b)   Golf
    c)   Badminton
    d)   Hockey

    10).What is the name of the committee that was formed to study financing in MSME sector?
    a)   Sinha Committee
    b)   Sehgal Committee
    c)   K.V. Kamath Committee
    d)   Naren Committee

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). d)   5). b)   6). a)   7). d)   8). c)   9). b)   10). c)



    Online Mock Tests 2019: