Current Affairs and GK question Updates | 29th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 29th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.


    1).Which of the following services has just turned its age as 32 years old?
    a)   Email
    b)   Internet
    c)   SMS
    d)    SIM
    2).As per latest TNS rating, which country has highest television viewers in the world?
    a)   Russia
    b)   US
    c)   UAE
    d)   UK
    3).India has decided to review its economic cooperation pact that was signed in 2014 with?
    a)   South Korea
    b)   Russia
    c)   Japan
    d)   Malaysia
     4).Who is Bipin Chandra?
    a)   Poet
    b)   Historian
    c)   Singer
    d)   Actor
    5).Balraj Puri, who was died, recently was a famous?
    a)   Historian
    b)   Poet
    c)   Journalist and human rights
    d)   Politician
    6).Who is the new governor of Maharashtra?
    a)   Chennamaneni Vidyasagar Rao
    b)   Atul Solanki
    c)   Prithviraj Rane
    d)   Vinay Bihari
    7).Who is the current MD of International Monetary Fund?
    a)   Dominique Strauss-kahn
    b)   Rodrigo Rato
    c)   Janet Yellen
    d)   Christine Lagarde
    8).MOU was signed between India and Japan to promote heritage conservation and city modernization, it was held at?
    a)   Tokyo
    b)   Kyoto
    c)   Osaka
    d)   Saitama
    9).Who has won the Institute of company Secretaries of India (ICSI) 2013 award for the corporate governance?
    a)   Ratan Tata
    b)   Narayan Moorthi
    c)   Shiv Nadar
    d)   Ravi Sharatri
    10).Who is the author of the book “The Rise and growth of Economic Nationalism”?
    a)   Parasmani Gupta
    b)   Gaurva Pandey
    c)   Vikram Chandra
    d)   Bipin Chandra
    Answers:
    1). a)   2). c)   3). d)   4). b)   5). c)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: