Current Affairs and GK question Updates-29th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation

    Current Affairs and GK question Updates-29th Sep 2014 | IBPS Exam Preparation:   
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for IBPS and all other Banking exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the Theme of World Tourism day 2014?
    a)   Tourism the Pride of the Country
    b)   Tour and Joy
    c)   Tourism and Country Development
    d)   Tourism and Community Development

    2).Mohammad Ghouse, who died recently, was a famous?
    a)   Hockey Umpire
    b)   Cricket Umpire
    c)   Singer
    d)   Hindi Writer

    3).Vision Statement has issued to boost strategic ties by which of the two countries?
    a)   India and USA
    b)   India and Russia
    c)   India and China
    d)   India and Japan

    4).In which type farming the Cage Culture Technique is used?
    a)   Mushroom Farming
    b)   Fish Farming
    c)   Sugarcane Farming
    d)   Honey Farming

    5).Bilateral Security Agreement was signed with US by Afghanistan with the aim to permit some of the US troops remains in the country up to?
    a)   2018
    b)   2017
    c)   2015
    d)   2016

    6).World Tourism Day is observed on?
    a)   Sept. 24
    b)   Sept. 25
    c)   Sept. 26
    d)   Sept. 27

    7).How many SEZ’s was cancelled recently by Union Commerce Ministry?
    a)   Nine
    b)   Eight
    c)   Seven
    d)   Six

    8).Where was the Third Global Citizen Festival was held?
    a)   Durban
    b)   New York
    c)   London
    d)   Dubai

    9).Which country has banned Tattoos and piercing in all schools?
    a)   China
    b)   Germany
    c)   USA
    d)   Turkey

    10).Which of the following Indian state has signed MoU with Google India for the Digital India Project?
    a)   Andra Pradesh
    b)   Gujarat
    c)   Punjab
    d)   Maharashtra

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). b)   5). c)   6). d)   7). a)   8). b)   9). d)   10). a)

    / 5. Reviews