Current Affairs and GK question Updates | 2nd Sep 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 2nd Sep 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which department has launched it own mobile application?
    a)   Tourism
    b)   Transport
    c)   Finance
    d)   Education
    2).AS per World Economic Forum, what rank has India secured in global competitiveness list?
    a)   68
    b)   69
    c)   70
    d)   71
    3).Who is the new Governor of Kerala?
    a)   Harsh Mehra
    b)   Lalit Tiwari
    c)   P. Sathasivam
    d)   Bhawak Gupta
    4).Oldest surviving Test cricketer Norman Gordon, Who died recently, was belongs to?
    a)   West Indies
    b)   Australia
    c)   England
    d)   South Africa
    5).Who is all set to become the New Chief Justice of India?
    a)   Veenu Nair
    b)   SK Khurana
    c)   H L Dattu
    d)   PB Shukla
    6).On______, a set of eight Commemorative Postage Stamps has been released?
    a)   Writers
    b)   Musicians
    c)   Sports Persons
    d)   Politicians
    7).As per latest Livestock census livestock population has declined by more than___?
    a)   4%
    b)   3%
    c)   5%
    d)   6%
    8).Agri-Tech Asia-2014 was hosted by which of the following Indian state?
    a)   Gujarat
    b)   Kerala
    c)   Maharashtra
    d)   Haryana
    9).who is the Chairman of the Panel that was launched to review the environment laws?
    a)   Amit Mistra
    b)   C Rajarajan
    c)   Anand Patel
    d)   T S R Subramanian
    10).Who is the first Spaniard to win the World Badminton Championship?
    a)   Alex Newman
    b)   Norman Suzee
    c)   Carolina Marin
    d)   Suzee Gomes
    Answers:
    1). a)   2). d)   3). c)   4). d)   5). c)   6). b)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)



    / 5. Reviews