Current Affairs and GK question Updates | 30th Aug 2014

    Current Affairs and GK question Updates | 30th Aug 2014:
    Current affairs and GK questions about the country and world are listed here. Candidates those who are preparing for competitive exams can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Who is the No. 1 Bats-Woman in the latest ICC women’s ranking?
    a)   Smriti Mandhana
    b)   Dev Rani
    c)   Mithali Raj
    d)   Charlotte Edwards
    2).A MOU was signed by Madhya Pradesh government with Air Arabia for flight to UAE from_____?
    a)   Jabalpur
    b)   Gwalior
    c)   Bhopal
    d)   Indore
    3).PV Sindhu was related to which of the following games?
    a)   Badminton
    b)   Tennis
    c)   Kabbadi
    d)   Table Tennis
    4).In which language does dot bharat domain was not available?
    a)   Marathi
    b)   Tamil
    c)   Telugu
    d)   Manipuri
    5).What is the name of Japanese rare Tea Ceremony in which Narendra Modi was honoured?
    a)   Cha
    b)   Chanoyu
    c)   Chaioo
    d)   Matcha
    6).Who is the Indian-Origin British MP, who has been named as labour party’s first shadow minister?
    a)   Seema Malhotra
    b)   Gayathri Verma
    c)   Arunimma Verma
    d)   Vinay Bihari
    7).Indian Gross Domestic Product grew at______during April-June 2014?
    a)   5.4%
    b)   5.5%
    c)   5.6%
    d)   5.7%
    8).In Nuclear Materials Security Index 2014 that prepared by the Washington-based Nuclear Threat Initiative, what was the rank scored by India in it?
    a)   12
    b)   13
    c)   22
    d)   23
    9).IDBI Bank and UNICEF has joined hands to provide safe water and hygiene in 400 Maharashtra and UP schools, what is that project name?
    a)   WASH
    b)   Nirmal
    c)   Komal
    d)   Mission Water
    10).Government has planned to provide all the essential certificated through?
    a)   Social Security
    b)   Aadhaar
    c)   Digital Cloud
    d)   Ration card
    Answers:
    1). c)   2). d)   3). a)   4). c)   5). b)   6). a)   7). d)   8). d)   9). a)   10). c)



    / 5. Reviews